Skip to main content
Tel: 026 7410 410     

Gratis leefstijltraject in Varsseveld

Health Check & eventueel vervolgtraject

 

Wat houdt de Health Check in?

Hoe werkt het?

FAQ: Veelgestelde vragen

Is het echt helemaal kostenloos?

De Health Check wordt volledig vergoed door Active Living ter promotie. Vervolgtraject CooL wordt vergoed door jouw zorgverzekering. Dit programma zit bij iedereen in het basispakket en kost je geen eigen risico. Als CooL niet passend is, dan kan je een individueel traject genaamd Vitafy Coaching starten. Dit wordt helaas niet vergoed door de verzekering en dan zijn de kosten wel voor jou. De keus voor het vervolgtraject wordt altijd in overleg samen met jou gemaakt.

Hoe wordt bepaald welk vervolgtraject bij mij past?

Dit wordt bepaald aan de hand van de inclusiecriteria van CooL. De leefstijlcoach zal tijdens de Health Checks kijken wat het beste bij jou past. Je mag meedoen met CooL bij:

  • Een BMI van 25-30 én een risico op hart- en vaatziekten/verhoogde buikomvang/risico op diabetes type 2/artrose/slaapapneu + gemotiveerd.
  • Een BMI van ≥ 30 + gemotiveerd.

Val jij niet binnen de bovenstaande criteria of vind je dat het CooL programma niet bij jou past? Dan kan je ook starten met individuele coaching! Dit noemen wij Vitafy Coaching. Je kan hierin zelf kiezen of je losse gesprekken koopt of een traject. Deze zijn te koop via onze Webshop die zichtbaar is binnen jouw dossier. Je bent uiteraard niet verplicht een vervolgtraject aan te gaan, wij zullen de mogelijkheden altijd van te voren samen met jou bespreken.  

Hoe werkt vervolgtraject CooL?

Tijdens de Health Checks wordt gekeken of CooL passend is voor jou. Hierna is een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Vervolgens wordt de intake gepland met jouw coach. Hierna start je met het twee-jarig traject.

CooL duurt twee jaar en bestaat uit:

  • 16 groepssessies (zie activeliving.nl/cool voor de onderwerpen)
  • 8 individuele gesprekken met jouw coach
Wat is de visie van Active Living op coaching?

Vitaliteit is volgens Active Living; het zelf willen en kunnen managen van gedragsverandering richting een gezonde(re) leefstijl. 

De Active Living coach motiveert en begeleidt een deelnemer bij het ontwikkelen van een plan van aanpak voor gedragsverandering. Hierin heb jij de regie. Wij geloven niet in kant en klare sport/voedingsschema’s waarin je leefstijl in één keer 180 graden draait. Wij geloven in kleine stapjes die je eigen maakt, waardoor je gedragsverandering een blijvende verandering is.

Wat als mijn vraag hier niet bij staat?

Extra informatie kun je vinden op www.activeliving.nl/cool of mail je vraag naar coach@activeliving.nl. Ook zijn wij van maandag tot en met vrijdag van 08:30 – 17:00 uur telefonisch bereikbaar op 026-7410410